Klockaregården 1

  • 5 rum och kök
  • 2 495 000 kr
  • 186 kvm
BILDER

Vacker fastighet i Torup med anor från sent 1700-tal

Kontakta Fastighetsmäklaren för visning! Varmt välkomna till Klockaregården 1! Den här fastigheten är verkligen något utöver det vanliga, byggåret är ursprungligen från sent 1700-tal och har senaste åren genomgått en omfattande renovering. Villan är ståtlig, gediget byggd och innehåller detaljer och atmosfär som behöver upplevas på plats.

Husets entréplan består av hall med klinkergolv, badrum med tvättstuga, sovrum, vardagsrum samt kök. Övervåningen har två sovrum, wc, allrum samt stor öppning ner till vardagsrummet inringat av räcken med glas.

Den uppmurade kaminen med kamininsats står centralt placerad på nedre plan och från köket kommer man även ut till den charmiga träaltanen.

Gästhuset om 22kvm är byggt i matchande stil till huset. Den lummiga tomten är omgärdad av staket, häckar och den grusade uppfarten ger plats för flertal bilar. Från fastigheten har man även viss utsikt över Prästasjön som ligger intill.

Välkomna!

Adress

Klockaregården 1

Område

Torup

Tomtarea

1313 kvm

Boarea

186 kvm

Antal rum

5 rum och kök

Pris

2 495 000 kr

Visningar

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Intresseanmälan
Mer information

Beskrivning

Kontakta Fastighetsmäklaren för visning! Varmt välkomna till Klockaregården 1! Den här fastigheten är verkligen något utöver det vanliga, byggåret är ursprungligen från sent 1700-tal och har senaste åren genomgått en omfattande renovering. Villan är ståtlig, gediget byggd och innehåller detaljer och atmosfär som behöver upplevas på plats. Husets entréplan består av hall med klinkergolv, badrum med tvättstuga, sovrum, vardagsrum samt kök. Övervåningen har två sovrum, wc, allrum samt stor öppning ner till vardagsrummet inringat av räcken med glas. Den uppmurade kaminen med kamininsats står centralt placerad på nedre plan och från köket kommer man även ut till den charmiga träaltanen. Gästhuset om 22kvm är byggt i matchande stil till huset. Den lummiga tomten är omgärdad av staket, häckar och den grusade uppfarten ger plats för flertal bilar. Från fastigheten har man även viss utsikt över Prästasjön som ligger intill. Välkomna!

Planlösning entréplan

Hall
Hall med detaljrika pardörrar med överglas, klinkergolv i terracotta samt tapeterade väggar. Takpanel med infällda spotlights. I anslutning till hallen finns förråd där bl.a. elcentralen finns placerad. 

Sovrum/allrum
Sovrum med träplankgolv och tapetserade väggar. Synliga bevarade takbjälkar samt infällda spotlights.

Vardagsrum
Vardagsrum med härlig atmosfär har träplankgolv, väggpanel samt tapetserade väggar. Öppningen i taket till övre plan ger en enastående känsla. Takbjälkarna är synliga och man har infällda spotlights på sidorna. 
Vardagsrummet har öppen planlösning ihop med köket, här finns även den vackra uppmurade eldstaden med insatskamin placerad. Här finns både inbyggd belysning och vedfack. Stenskiva på golvet framför spisen. 

Kök
Kök med träplankgolv samt målade väggar i grått. Marbodalkök i vinkel med ljusa träluckor samt bardisk. Laminerad bänkskiva, rostfri ho samt vitt blankt kakel på väggarna. Från köket kommer man ut till den charmiga träaltanen.  Utrustning: Diskmaskin (Bosch), ugn (Elvik), induktionshäll (Cylinda), kyl/frys (Siemens) samt köksfläkt i rostfritt. Praktiskt skafferi ger extra förvaring. 

Badrum/Tvättstuga
Badrum med svart mönstrad plastmatta samt blanksvart kakel ihop med svart/vitt mosaik. Taket består av panel med inbyggda spotlights. Utrustning: Dusch med takdusch samt glasvägg, handdukstork, wc, kommod med spegel och belysning samt badkar.

Tvättstugan består av laminerad bänkskiva samt skåpsförvaring med blanksvarta luckor. Infälld tvättho med blandare. Utrustning: Tvättmaskin (Bosch Avantixx 8), torktumlare (Bosch Logixx 8) samt varmvattenberedare.  

Planlösning övre plan

Allrum
Allrum med träplankgolv och vitmålad panel på väggar och tak med infällda spotlights. Atmosfären är enastående och härifrån ser man ner över matsalen och på varsida av rummen finner man de vackra utsprången med välbevarade halvglasfönster. Räcke med massiva träbjälkar, rostfria detaljer samt glas. 

Sovrum
Sovrum med träplankgolv, vitmålade väggar samt fondvägg i grått. Synliga träbjälkar samt infällda spotlights. Vackra dubbeldörrar med glas. 

Sovrum
Sovrum med träplankgolv, samt målade väggar i vitt och turkos. Synliga takbjälkar samt infällda spotlights. 

Wc
Toalett med klinker i terracotta samt vitmålad väv. Här finner man wc, handfat med underskåp och spegel med belysning. 

Övrigt
Sidogångar med platsbyggda garderober med vackra och detaljrika glasdörrar. Det finns även kattvindar med gott om plats till förvaring. 

Trädgård, byggnad, mm

Uteplatser
Charmig träaltan med utgång från köket, grusad uteplats samt grillplats med bänkar.

Bilparkering
Grusad uppfart med plats för 4-5 bilar

Gäststuga
Stugan om ca 22kvm är byggd år 2012. Stugan med sitt vackra tegeltak samt detaljer är byggd för att matcha husets karaktär.

Förvaringsbod
Förvaringsbod med tegeltak samt målad träpanel. 

Övrig utrustning
Verisure larm (kan överlåtas). 

Utförda renoveringar
Renoveringar utförda av nuvarande ägare
2018 Installerat fiber
2018 Målat väggar i kök.
2018 Byggt skafferi i kök.
2018 Målat staket samt plank intill altanen. 
2018 Installerat handdukstork.
2018 Tapetserat hall, allrum samt vardagsrum.
2012 Nytt komplett tak inkl isolering och takreglar.
2012 Totalrenovering badrum. 
2012 Tilläggsisolering väggar inifrån. 
2012 All VVS bytt inkl avlopp kopplat till kommunalt va. 
2012 Ny el i hela huset inkl central samt jordfelsbrytare.
2012 Nya golv samt ytskikt invändigt.
2012 Ny stentrappa i hallandsgnejs sten.
2012 Ny luft/luft värmepump Panasonic.
2012 Ny isolering i väggar, tak och golv.
2012 Byggt verkstad/gäststuga om 22 kvm samt vedskjul.
2012 Klätt in skorsten i plåt.
Renovering utförd av nuvarande ägare. 
2022 Utvändig ommålning av byggnader. 

Trädgård
Härlig trädgård med grusade uteplatser, planteringar, päronträd, äppleträd, buskar samt blodlönnshäck. Trädgården omgärdas av det fina staketet samt häckar. 

Ekonomi mm

Inteckningar
Totalt antal inteckningar: 5
Totalt belopp: 2.125.750kr

Fastighetsavgift & lagfart
Fastighetsavgift tillkommer med 5858kr per år.
Kostnad för lagfart tillkommer med 1.5% av köpeskillingen. 

Tillträdesdatum
Enligt överenskommelse. 

Besiktning 
Fastigheten är Säljarförsäkrad samt besiktigad via Anticimex. Besiktningsprotokoll finns att erhålla av fastighetsmäklaren. 

Information
Uppgifterna härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras endast av fastighetsmäklaren om omständigheter ger anledning till detta. Uppgifter beträffande bostadsytor är hämtade ur fastighetsregistret och bör kontrolleras av köpare om det anses betydelsefullt. 

Boendekostnadskalkyl
Önskas en personlig boendekostnadskalkyl vänligen kontakta ansvarig Fastighetsmäklare.

Området

Torup
Torup ligger ca 3.5 mil från både Falkenberg och Halmstad och är en tätort i Hylte kommun med ca 1200 invånare. Kommunens näst största samhälle ligger vackert beläget vid Sjögårdssjön och erbjuder utmärkta kommunikationer. Här passerar både järnvägen Halmstad-Nässjö och riksväg 26 mellan Halmstad och Jönköping.

Skolor och service
I samhället finns låg och mellanstadieskola med cirka 150 elever, förskola, fritids, bygghandel, bibliotek, bageri, vårdcentral, folktandvård och ett vackert beläget äldreboende. För fritidsaktiviteter finns idrottsplats, gymnastikhall, tennisbanor, motionsspår och skidbacke.

Grundfakta

Boarea:

186 kvm

Antal Rum:

5 rum och kök

Pris:

2 495 000 kr

Byggnad m.m.

Byggnadstyp:

1 1/2 planshus

Byggnadsår:

1780

Fasad:

Träfasad med stående träpanel

Tak:

Tegelpannor

Plåtarbete:

Lackerad plåt

Stomme:

Trä

Bjälklag:

Trä

Grundläggning:

Torpargrund

Fönster:

2 glas kopplade

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Uppvärmning:

Direktverkande el, luft/luft värmepump, braskamin

Ventilation och kyla:

Självdrag

TV / Internet:

Fiber

Driftkostnad

El:

33 000 kr/år

Vatten/Avlopp:

10 000 kr/år

Försäkring:

4 800 kr/år

Sotning:

800 kr/år

Övrigt:

2 500 kr/år

Total driftkostnad:

51 100 kr/år

Driftkommentar:

El avser hushållsel samt uppvärmning (12.600kWh/år). Övrigt avser kostnad för ved/år. I V/A är renhållning inkluderat. Kostnad för fiber tillkommer beroende på individuellt val av abonnemang.

Taxeringsvärde

Byggnad:

651 000 kr

Tomt:

130 000 kr

Totalt:

781 000 kr

År:

2021

Kod:

220

Alla bilder

Planlösning

Karta

Visningar

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Intresseanmälan

Ansvarig mäklare